főoldal

A bélyeggyűjtés a legszebb hobbik egyike. Egyszerre nevel, tanít és szórakoztat, miközben még kulturális és egyben anyagi értéket is teremt.

E gyönyörű és egyben hasznos foglalatosság nagytudású, elkötelezett és lelkes hívei hozták létre a nyolcvanas évek végén a Magyar Filatéliai Tudományos Társaságot, melynek fő célkitűzése a magyar filatéliával kapcsolatos ismeretek gyűjtése, bővítése és közkinccsé tétele. Ezért hosszabb ideje szerető gonddal építgetett és folyamatosan bővülő honlapunkkal próbáljuk céljaink érdekében felhasználni a filatélia számára modern korunk új lehetőségeit is.


Céljaink:
A Mafitt fő feladatának a magyar bélyeg- és postatörténet kutatását tekintjük, de szükség szerint állást foglalunk a magyar filatélia elméleti kérdéseiben is. A társaság ápolja a nemzetközi filatéliai kapcsolatokat, elsősorban a hasonló szintű külföldi szervezetekkel és figyelemmel kíséri a magyar filatéliával kapcsolatos határon túli eseményeket.

Különösen fontosnak tartjuk hagyományainak ápolását, a szakirodalom fejlesztését és a magyar filatélia történetének kutatását. Az ez téren elért eredmények részben tudományos, másrészt pedig közérthető publikálása céljából hoztuk létre a Gervay Mihály Magyar Postatörténeti Alapítványt. Tájékoztatásul: az Alapítvány közhasznú státusa az új jogszabályok miatt 2015-ben megszűnt, így az SZJA 1%-os támogatások fogadására ez évtől nem jogosult.


Bemutatók és előadások

A Mafitt 20 éve képekben - emlékképek
A Mafitt 20 éve képekben - szemelvények

Honlapunkon a kezdetektől megtalálható Homonnay Géza nemzetközi FIP kiállításokon három nagyaranyérmet nyert 1867-es kiállítási anyaga, gyűjteményének számos további érdekességével együtt, jelezve, hogy ez az időszak a magyar filatéliának sarkalatos pontja, és mindenképp egyik legjelentősebb állomása.

Továbbiak a baloldali menü "Bemutatók, előadások" pontjában láthatók. Ajánljuk még a "Kínálatunk"-ban szereplő szakirodalmi forrásokat, melyekből szintén sokat lehet meríteni.


Megismerhetők és tanulmányozhatók nálunk a magyar bélyegelőtti levelek hamisítási ügyének dokumentumai is.
Gyakorlati tippek: A Philatelica oldalán a lap eddigi összes, és jelenleg épp készülő száma is elérhető pdf formátumban. Ugyanitt az utóbbi számok gazdag filatéliai tartalmú CD mellékletei is letölthetők. Táblázatokat tartalmazó oldalaink megjelenítéséhez webarchívumok kezelésére alkalmas böngésző szükséges. Ehhez az"unMHT" nevű "addon"-nal kiegészített Firefox-ot ajánljuk. Kérdéseit és a honlapunk tartalmával kapcsolatos jelzéseit az info@mafitt.hu címre várjuk.

Flag Counter
2015.08.14. óta